Høretelefonerne der er designet specifikt til folk der går op i måde musik og sport vinder mere og mere frem. Da denne type høretelefoner er tiltænkt en helt særlig brug, skal du som køber vide, hvordan man vælger de rigtige typer af høretelefoner. I nogle sjældne tilfælde kan du bare bruge det headset, der fulgte med din telefon. For det meste, skal du dog ud og købe et par høretelefoner ved siden af.

Professionelle DJ?s er nødt til at lære diverse tricks for at kunne spille deres musik, mens de selv lytter til det ved hjælp af høretelefoner. I denne artikel tager vi først et kig på disse typer af høretelefoner i flere kategorier, med udgangspunkt i DJ?s, og så fokuserer vi på elementerne i disse høretelefoner til mere generelt brug, og med fokus på sport. Priserne varierer selvfølgeligt efter mærke, stil og kvalitet. Du kan købe høretelefoner fra 100 kr til flere rusinde, så en køber skal først bestemme sig for hvilken type af høretelefoner, han eller hun har brug for, og hvor længe man har tænkt sig at bruge dem.

Du bliver nødt til at læse det beskrivelsen af de enkeltsports høretelefoner for at afgøre, om produkterne er professionelle eller ej. Når du finder et produkt med en billig pris, bør du ikke bare antage, at det ikke er passende for en typisk bruger. Du skal først kontrollere funktionerne, og ofte kan du finde noget, der passer til dine behov, til en ganske lav pris.

 

Tip #1: Vælg et headset der kan spille frekvenser imellem 20 Hz og 10 mW. Uanset om det er øretelefoner, sports- eller studie-høretelefoner er dette minimum.

 

Nogle høretelefoner til meget høje priser kan sikre, at du har et kvalitetsprodukt der holder længe og spiller rigtig god lyd. De kan specielt være brugbar i diskoteker, og er lavet til, at du stadig kan høre noget støj udenfor, selvom du sætter høretelefonerne for begge ører. Du kan også købe ?kopier? af producentens originale produkter for at spare penge. Du bør dog forvente, at produktet er af ringere kvalitet. Disse høretelefoner koster omkring 500 kr for premium produkt. For at sikre, at du har den rette vare, skal du sætte dig ind i et enkelte sæt høretelefoner.

Hvad angår professionelt sortiment, kunne vi tale i flere dage om hvilke muligheder der er. Det er de mere holdbare typer høretelefoner, med en længere levetid, som fungerer bedst ved lave eller høje frekvenser. Du finder forskellige modeller, men du bør vælge dem, som DJ?s bruger. Vær ikke nærig med disse produkter, hvis du forventer enestående lydkvalitet, da du får hvad du betaler for. Et godt par høretelefoner skal dog mindst have en bestemt række funktioner. Frekvensresponset skal være mellem 6 og 30 kHz, impedans på 20 ohm og en effekt på godt 3000 mW. Der er mange høretelefoner at vælge imellem, men de fleste af dem kan tilbyde normal kvalitet af lyde og volumener.