Det kan være svært at komme med præcise tips til, hvordan man får drømmejobbet. Alle er forskellige, og alle har hver deres udgangspunkt. Alligevel er der dog seks gode råd, som er relevante for alle – ligegyldigt hvem du er, og ligegyldigt hvilke jobs du søger.

Brug kun relevante informationer i dit CV

Der er ingen regler om, hvor langt et CV skal være. Længden afhænger af dine erfaringer, og hvor mange jobs du tidligere har haft. Én ting er dog vigtig, skriv kun relevante informationer ind i dit CV. Hvis du søger dit første job efter endt uddannelse, er det klart, at du nok ikke har mange relevante tidligere jobs – i så fald må du fokusere på noget andet. Modtageren af jobansøgningen er nok ligeglad med, at du gik med reklamer som 14 årig. Brug kun informationer, der har relevans, for det job du søger.

Fokuser på dine resultater

Det er ikke nok bare at skrive, at du i et x antal år har arbejdet i en bestemt. I stedet er det vigtigt at nævne hvilke resultater, du har haft i din stilling. Har du fået gennemført nye opgaver, eller har din arbejdsindsats betydet noget særligt for din arbejdsplads. Det behøver ikke være præcise resultater, det kan også være mere overordnede resultater, eller hvordan din arbejdsindsats har været.

Opbygning af CV

CV

Der er tusindvis af måder, hvorpå du kan lave et CV. Der er ikke nogle rigtige og forkerte måder, men det er en rigtig god idé at starte med et kort resumé af, hvem du er. Herefter bør du liste dine tidligere jobs i omvendt rækkefølge, så du starter med dit seneste job og går bagud i tiden. Ud for hvert job, bør du skrive dine resultater, eller hvilke opgaver du har haft. Huske at skive din uddannelse, eventuelle relevante kurser og måske lidt private oplysninger. Det er også i CV?et, at du kan nævne hvilke sprog, du kan i skrift og tale, og om der er specielle programmer, du mestrer, der har relevans for jobbet.

Hvad er din motivation?

Hvis du bliver indkaldt til en jobsamtale, bør du forbedrede dig på, hvad du vil svare, hvis du bliver spurgt om, hvorfor du har søgt jobbet. De fleste interviewere vil straks kunne fornemme, hvis du ikke har nogen egentlig motivation for jobbet, så overvej nøje, hvad din motivation for jobbet er.

Jobsøgning kræver forberedelse

Det er vigtigt, at have forberedt dig godt, inden du sender din ansøgning. Måske finder du oplysninger på virksomhedens hjemmeside, du kan flette ind i din ansøgning. Det kan også være en god idé at tjekke sociale medier som Facebook og LinkedIn. Bliver du indkaldt til samtale bør du også forberede dig. Mange tror at de bare kan tage til samtale og så se, hvordan udfaldet bliver. Ønsker du jobbet, kræver det forberedelse! Sæt dig godt ind i virksomheden, hvordan er den opbygget, hvor længe har den eksisteret, hvad er virksomhedens mål, og hvordan vil du som person kunne hjælpe virksomheden. Læs jobopslaget igennem flere gange, så du præcis ved, hvad de søger, og fortæl om hvordan du er den rette til disse opgaver.

Skil dig ud ? men ikke for enhver pris

Til mange jobopslag modtager virksomhederne ufattelig mange opslag. Derfor kan det være en god idé at kunne skille sig ud fra mængden. Det kan være med en anderledes ansøgning eller et specielt CV, men i sidste ende vælger de fleste virksomheder at ansætte folk, der ligner dem, de allerede har ansat. Derfor kan du med fordel skille dig ud fra mængden i starten, men i sidste ende handler det om, at kunne vise, hvordan du opfylder kravene i jobopslaget.

Leder du efter værkstedsvogne?