Det kan være hyggeligt at tage på tur i skoven med familien hvor man måske starter med en gåtur og afslutter med at spise aftensmad i naturen. Det kan være lærerigt for børnene, at finde ud af at man kan finde sin egen mad i naturen, og ligeledes sjovt for dem at se hvilke ting man kan spise direkte fra naturen.

 

Medbring din mad og tilbered det over trangia

En køletaske gør det let, at have mad med på skovtur. Den holder maden kold så den lettere kan holde sig. Når maden skal tilberedes kan det gøres over et bål eller ved brug af et trangiasæt. Når du vælger at bruge et trangiasæt, kan du vælge en model med gasbrænder eller spritbrænder. Her skal du være opmærksom på, at en gasbrænder er den dyreste løsning, men her er det lettere at justere varmen og selve opvarmningen af maden går hurtigere. For børnefamilier er det oftest et hit at bruge et trangiasæt, i stedet for andre stormkøkkener til naturbrug, da den er mere stabil og sikker, hvilket gør det lettere at få hjælp til madlavning af børnene.

 

En trangia er en løsning der gør, at det er lettere at tilberede mad i naturen. Et trangiasæt indeholder normalt en pande, en eller to gryder, en kedel, en brænder og en rem der kan holde trangiasættet sammen når det ikke bruges ? og når sættet er pakket sammen fylder det ikke ret meget og kan let være i tasken. Et trangiasæt giver mange muligheder til, at lave mad i naturen. Er du på tur med børnene kan du let lave pandekager, stege kylling, koge pasta og meget andet ? du medbringer bare de råvarer, eller færdigvarer, du skal bruge og så er det ellers bare i gang med at lave mad. Det er lidt det samme hvis du vælger at lave mad over et bål, men her kan det være svært at kontrollere varmen. Her foregår det hele bare over ild hvorimod det foregår med gas eller sprit når du laver mad med et trangiasæt.

 

Når du skal lave mad, kan du også lave en kombination af medbragte varer og ting du finder i naturen. Måske medbringer du pitabrød eller lign. og bruger naturens planter som fyld. Du kan også lave en snobrødsdej hjemmefra og blande forskellige ting fra naturen ind i dejen inden den bliver bagt over bål. Børn elsker snobrød og dette vil helt sikkert være et hit.

 

Find din egen mad i skoven

Hvis du er forberedt inden en tur i skoven, kan du let finde leve udelukkende af det mad du finder i naturen. Med lidt forberedelse kan du hurtigt finde ud af hvilke af naturens planter der er spiselige ? og dem er der mange af. Der findes både spiseligt skvalderkål, brændenælder og lækre bær. Du kan let lave lækre supper på naturens planter og tilføje forskellige svampe og bær ? her er det kun fantasien der sætter grænsen. Tilberedningen af maden kan ske over bål eller med et trangiasæt som nævnt tidligere.

 

Sjov i naturen

Når man er i skoven er det altid sjovt hvis man kan se vilde dyr. Her vil det hjælpe hvis man har tøj på som gør at man bliver mere kamufleret blandt træerne og buskene i skoven. Er man jæger eller elsker man friluftslivet, så har man måske en masse jagttøj der hjemme som familien kan låne.