Der er få ting her i livet, jeg finder ligeså hjertepirrende og spændende, som at skulle købe en ny bil! Jeg ved ikke helt hvad det er, men det er bare noget der får mig helt op at køre. Fra jeg har besluttet mig til at købe en ny bil, og til jeg har kørt i den i en måned eller to, har jeg en helt umenneskelig mængde energi. Jeg sover knap nok om natten, og føler mig uendelig skarp.

For godt og vel 3-4 måneder siden begyndte min gamle Toyota at sige nogle lyde, som jeg godt vidste var et rigtigt dårligt tegn. Jeg er ikke den der ved mest om biler, og kan normalt ikke diagnosticere eller reparere en bil selv overhovedet. Men selv jeg vidste, at den lyd der kom fra min motor på ingen måde kunne være noget godt, og at der var tale om et langt større problem, end nogle af de ting jeg var stødt på ind til da. Så med frygt i hjertet tog jeg hen til min mekaniker, og han bekræftede mine anelser: bilen kørte på sine sidste dage. Han fortalte at han kunne ordne de værste ting, og at det ville give mig en måned eller to ud af bilen, men at jeg burde finde mig en ny bil hurtigst muligt.

Det var en besked jeg tog med blandede følelser. Jeg var selvfølgeligt ked af, at min trofaste Toyota snart ikke kunne mere, og det er aldrig rart at blive mødt med en ekstra udgift på størrelse med et bilkøb. Men samtidig var jeg spændt og glad: jeg kunne mærke energien suse igennem kroppen. Endelig havde jeg en undskyldning for at kigge på biler og købe mig en ny!

Det første jeg gjorde var at løse det økonomisk problem. For mig er en ?ny? bil blot en bil, som jeg ikke selv har kørt i før. Det er for mig lige meget om den kommer helt urørt fra fabrikken, eller en anden har kørt i den før mig: så længe jeg får en ny oplevelse og en lækker bil, så er jeg mere end tilfreds! Jeg havde længe været jaloux på den Ford min ven kørte rundt i, så jeg fandt en prissammenligning på brugt Ford, og begyndte at dagdrømme. Jeg bladrede listen igennem, og tog noter på de forskellige muligheder jeg havde. En del af mig havde ikke rigtigt lyst til at vælge, fordi jeg var så glad for selve jagten ? men med viden om, at min gamle bil snart ville stå af, var det med at træffe en beslutning.

Men først var jeg selvfølgeligt lige nødt til, at kigge på og prøvekøre nogle forskellige muligheder! Der er altså noget helt unikt ved den spænding, der følger med et bilkøb. Så det er med at få mest muligt ud af det, når man har chancen!